Gasspis – laga mat som ett proffs

06 april 2020 patrick pettersson
Gasspis - laga mat som ett proffs

Tävlingar mellan amatörer och professionella, resor med mattema, provsmakningar och urtjusiga bilder på odlingar, råvaror, kök eller tallrikar färdiga att servera. Flödet av allt som är relaterat till mat i tv-serier, poddar och sociala medier är enormt. Kanske har det smittat av sig på dig också? När fotograferade du senast något gott som du lagat till?

 

Ett stadigt flöde

Det finns många skäl att välja att laga sin mat på gasspis. Ett är förstås att de flesta restaurangkök är utrustade med dem. Anledningen är bland annat att det är enkelt att finjustera värmen från gaslågan, när det är noga med detaljerna. Inte minst när det ligger en bit kött eller en sås i pannan. Ett annat skäl är förstås att gasledningen levererar även om det skulle blir strömavbrott. Dessutom är priset lägre än för elektricitet. En fördel både för privatpersoner och kockar naturligtvis. I många kommuner finns ett stadsnät för gasen. Exempelvis är det rätt så enkelt att få en installation av gasspis i Stockholm, där detta är fallet. Fråga på https://gasservice.nu/tjanster/installation-gasspis/ hur du kan gå tillväga i ditt hus, din lunchrestaurang eller bostadsrättsförening. 

 

 

Plussa på med miljöskäl

Skulle du vilja ha den här lösningen utan stadsnät går det naturligtvis att lösa. Om du har ett sommarhus på landet kan du använda gasolbehållare för spisen och kombinera det med solceller på taket. Då har du en bra kombination som fungerar både vinter och sommar. Sätt in kamin eller kakelugnar för att hålla värmen på vintern. Laga maten på gasspis och känn tillfredsställelsen av att vara oberoende, men på en hög och lyxig nivå. I dagsläget är det rätt många som är beredda att betala stora pengar för att slippa vara uppkopplade mot nätet och för att slippa beroendet av att ladda mobiler, padda och laptop hela tiden. 

Fler nyheter