Bästa flugspön hos butik i Göteborg

27 november 2020 jonas olsson

Antingen man precis har upptäckt flugfiske och ska köpa sitt första spö eller om man är van fiskare och ska köpa ett nytt, så finns det något att hitta i en välsorterad fiskebutik. Flugspön i Göteborg finns i alla möjliga material, längder, tjocklekar, färger och prisklasser.

De som är vana fiskare har ofta flera olika spön att välja bland. Det kan vara för olika vatten eller olika fiskar som man vill fånga. Vissa passar bättre för fisket längs med strandkanten medan andra behövs när man åker ut med båt och kan få större och tyngre fiskar på kroken.

 

Välja rätt spö

När man ska välja rätt spö så är det klokt att ta olika variabler i beaktande. Dels är det viktigt att man köper ett spö som passar för den styrkan och storleken som fiskaren har. Ett barn som inte är så van kanske inte ska ha samma spö som en vuxen som fiskat i många år. Så fiskarens kroppsliga möjligheter och kunskap ska man ta i beaktande när man ska hitta sitt rätta spö. 

Det kan även skilja sig lite åt gällande vad man själv tycker är bekvämt att fiska med. Därför kan det vara bra att börja med ett enklare spö och arbeta sig uppåt, beroende på hur man trivs med spöet och vilka egenskaper som man känner att man saknar hos sitt spö. 

Andrahandsmarknaden är mycket bra för flugspön så man behöver absolut inte vara orolig om man vill göra sig av med sitt gamla och köpa ett nytt istället. 

 

 

Det man betalar för

Man får mer kvalitet och mer finesser ju mer man betalar för ett flugspö. Men om man är van och vet vad man vill ha så kan man hitta bra spön för den peng man önskar betala. Ta därför gärna emot alla tips och kunskaper i början. 

Fler nyheter