Bit försiktigt i knäcken i jul

20 december 2019 Mikael Barani
Bit försiktigt i knäcken i jul

När medierna proklamerar att jultrafiken officiellt är igång så är vi verkligen inne på upploppet inför julfirandet.
För vissa väcker denna insikt stressen till liv: Hur ska man hinna med allt inför själva julafton? För andra, som redan har hunnit med det mesta, är det dags att runda av det sista inför att man ska möta släkten och se barnen ögon lysa upp inför julklappsutdelningen om några dagar.

Det sista som brukar kvartstå att ta hand om brukar vara julbaket. I år infaller helgen så väl att det blir en klämdag mellan en söndag och en julafton. Som upplagt för att ta ut lite ledighet i form av semester, flex eller en föräldradag. Tänk vad mysigt att tillsammans med hela familjen baka lite och lyssna på julmusik tillsammans.
Finns det någon finare upptakt inför dopparedagen än så?

Sanningen är ju förstås att det i verkligheten mer brukar vara lätt kaotiskt i julköket. I varje fall om man har mindre barn som gärna sticker ned både fingrar och annat bland alla de skolar som hör julbaket till.
Men allt har såklart sin charm och innan men vet ordet av så står man där själv i köket. Ungarna har blivit äldre och är kanske inte särskilt intresserade av att hjälpa mamma och pappa fixa till allt som behöver styras upp inför julen.

Å andra sidan så minskar man därigenom också risken för att ens barn ska råka bita lite för hårt i någon ingrediens som inte riktigt är färdig. De är ju ivriga och kanske sätter de mindre barnen tänderna i ett bestick av misstag.

Skulle en flisa ryka från en framtand så går det som tur är att boka in ett besök för akuttandvård Odenplan. På sin mottagning tar Elisabeth Ådén Jangenstål med personal emot med kort varsel så att du ska hinna julstöka färdigt utan för stort avbrott.

Fler nyheter