En UV-lampa ger frid i myggtid

22 september 2021 Mikael Barani

När det kommer till frustration i vardagen är få saker lite irriterande som att höra ett välbekant surrande i sovrumsmörkret. För det är alltid just när man har släkt ljuset som de små rackarna ger sig tillkänna – de blodsugande myggen.

En lösning på det surrande problemet

Det slår faktiskt aldrig fel, utan det är alltid just när man har lagt sig till ro som tystnaden når ett tvärt slut av det där lilla surrandet. Det är smått otroligt hur stora känsla det där lilla djuret kan väcka.
Kanske är det något som sträcker sig tillbaka till våra förfäders tid – för myggorna har varit en del av livet på jorden långt innan människan fanns.
Känslan av att veta att man har en blodsugande parasit i sin närhet, det väcker något primitivt i oss.

Plötsligt springer man omkring och viftar med en ihoprullar tidning eller klappar med händerna i luften. Det en gång så lugn sovrummet har plötsligt förvandlats till en perkussionsorkester. 
Som tur är så finns det andra lösningar som ger frid vid läggningstid.

En UV-lampa (https://ledmegastore.se/diverse/3989-v-tac-elektronisk-insektslampa-2x20w-inomhus-uv-ljus-taacker-150m2-3800157654371.html) är en klok investering om man vill finna stillhet just när man har tänkt att stänga ögonen för dagen. Den kan locka till sig och desarmera, så att säga, de där surrande små rackarna som annars skulle göra natten till en olidlig upplevelse.

Det värsta av allt är nästan att vakna upp med kliande små bett på strategiska platser på kroppen. Att slippa det där outhärdliga kliandet är en gåva i sig.
Har du förresten råkat ut för myggbett är ett tips att ta en groblad (slå upp hur de ser ut) och mosa ihop det i handen så att det släpper ut sina växtsafter. Gnugga sedan detta på bettet och du kommer många gånger att uppleva att kliandet blir mindre eller till och med att det avtar helt och hållet.

Fler nyheter