En väl genomförd trädbesiktning i Skåne garanterar trygg klättring

04 juli 2022 Mikael Barani

editorial

Visst är det skönt att ha en egen trädgård att njuta av men den innebär även en hel del arbete och ansvar, två ord på ”a” som de flesta av oss inte riktigt njuter av.
För ska man hålla tomten i topp gäller det att hela tiden se till att den hålls efter, särskilt under årets varmare månader. Ändå från planteringen i vår till att kratta höstlöven som har fallit är det mycket som behöver göras.
Låter man det gå alldeles för länge mellan varven inser man hur snabbt grönskan kan ta över.

I skuggan av trädet

Det finns garanterat skräckexempel någonstans i staden där du bor på tomter som bara får stå och mer eller mindre förfalla. Den dagen någon får reda upp hela den röran blir det många tunga timmar av arbete.
Rötter har en förmåga att sträcka sig långt ned i jorden och blir de riktigt tjocka har man ett rejält träningspass framför sig.

trädbesiktning Skåne

För att inte tala om vilken vara som en vilt växande trädgård också kan innebära. Framför allt om man har stora träd på tomten som man inte ser över regelbundet. Trots allt kan dessa drabbas av sjukdomar och med tiden kan trädet murkna eller bli ihåligt.
Har det gått så långt kan det som sagt bli riktigt farligt – både för människor och byggnader som befinner sig i skuggan av trädet.

Se därför till att men jämna mellanrum utföra regelbunden trädbesiktning i Skåne. När du har en professionell arborist på tomten som kollar till skicket på träden vet du att du kan sova tryggt om natten – och dina barn kan leka tryggt om dagen.
Skulle det vara så att trädet faktiskt behöver tas ned kan Alias Arborist hjälpte till med den biten.
Det är som sagt mycket ansvar att ha en trädgård – men rätt omhändertagen för den med sig mycket kul.

Fler nyheter