Fördelarna med en dubbel altandörr

28 juli 2021 patrick pettersson

När du har en dubbel altandörr känns det som att leva i en saga. Du kan öppna bägge dörrarna på vid gavel och låta fräsch luft komma in och med det doften från trädgårdens blommor. Vad härligt det kan bli på sommaren när du kan öppna altandörrarna och förlänga vardagsrummet ut, förbi altanen och ut i trädgårdens natur. Du kan få in mer ljus i huset, även när sommaren är över och dagarna blir kortare. 

Det gör ingenting för med så mycket glas kan allt ljus komma in i hemmet. En annan fördel är den positiva effekten det har på inredningen. Mer utsikt och ljusinsläpp gör genast en enorm skillnad på trivseln inomhus. Dessutom kan de pardörrar du väljer att ha sätta en speciell stämning eller stil på inredningen. Till exempel kan glasrutor med spröjs passa perfekt till en lantlig inredningsstil med småblommiga tapeter och en ljusblå loungegrupp.

Måttanpassa dina altandörrar

Det bästa när du har ett eget hus är att du kan göra det du vill. Så varför inte beställa hem måttanpassade pardörrar som är precis enligt din egen smak. Du kan ha dem lika stora, eller i två olika storlekar. Du kan också bestämma design och material. Till exempel kan du välja att ha altandörrarna helt i glas utan rutor och bröstning, för att inte hindra utsikten det minsta. Eller så kan du välja mellan två till tio glasrutor på varje dörr, med tjusigt spröjs. 

Om du vill ha trä eller aluminium kan du också bestämma. Det är också bra att välja en dörrleverantör som arbetar miljövänligt och ansvarsfullt. Och det är även viktigt med en dörr som har lågt u-värde. Desto lägre värdet är, desto bättre är isoleringen, vilket du verkligen kommer att behöva för att hålla kall vind, regn och snö på utsidan av den vackra dörren.

Fler nyheter