Har du silver hemma som du inte använder?

21 juni 2020 patrick pettersson

Tillhör du en av dem som genom åren fått en eller flera silverskedar varje  födelsedag och julafton av någon släkting? Det är inte så ovanligt. Det kanske börjar med en dopgåva, en silversked. Sedan, av någon anledning, fortsätter de där silverskedarna att komma så fort det är någon bemärkelsedag. Det finns något fantasilöst i det, men samtidigt är det också en fin gest, en present, och tanken är god. Någon har tänkt att du så småningom ska ha en hel uppsättning av de där kaffe- eller teskedarna. Det råkar bara inte vara din favoritmodell, eller ännu vanligare, du använder aldrig de där skedarna. Vill du sälja silver? Gör det.

 

Myntsamlingar i byrålådan

Ett vanligt samlarområde, särskilt förr, var mynt. Det samlades antingen mynt eller frimärken. Många äldre personer har större eller mindre myntsamlingar i byrålådan. Det är inte ovanligt att änkor efter makens bortgång tycker att det nu är dags att sälja av den där myntsamlingen. För det brukade vara övervägande män som samlade mynt. En del mynt har ett silverinnehåll och dessa kan man sälja direkt. Skulle det finnas mynt med samlarvärde utöver det, värderas de separat. De flesta äldre svenska silvermynt har en silverhalt på mellan fyrtio och åttio procent silver, och en del till och med högre. Det blir en slant, när man räknar vikten.

 

 

Sälj ditt silver och köp något annat

När du bestämt dig för att sälja, kontakta en erfaren uppköpare som kan värdera dina föremål och betala dig direkt till ditt konto. Det är pålitligt och du kan alltid jämföra priser. En uppköpare ger dig marknadspriset beroende på kvalitén och andrahandsvärdet. Du behöver inte vänta på pengarna, du får betalt direkt. Det kan vara ett tillskott till semesterkassan eller så passar du på att köpa något som du faktiskt vill ha och kommer att använda istället.

Fler nyheter