När världen blir som vanligt igen

11 juni 2020 william eriksson

När Corona-pandemin svepte över världen under våren 2020 svarade många länder med att stänga sina gränser och begränsa resandet även inrikes. Det gick naturligtvis ut över turismen i många länder och många turistorter har gapat tomma. Folk har helt enkelt inte haft möjlighet att resa i den mån man kunnat tidigare. Någonting som vi alla håller tummar och tår för och som egentligen enbart är en tidsfråga är ju att världen sakta men säkert kommer att återgå till det normala igen. I det normala tillståndet är såklart resandet, både in- och utrikes, en naturlig del av vår tillvaro.  

 

Lär känna dig själv och andra genom resor 

Just när det gäller människans benägenhet att resa är det ett behov som aldrig riktigt blir helt tillfredsställt. Det finns alltid ett nytt ställe att resa till och upptäcka. Det kommer troligtvis aldrig komma en dag när du kan säga att du verkligen har sett allting. Somliga menar att det bästa sättet att lära sig om världen på inte är att gå i skolan och läsa i böcker eller gå på universitet och se dokumentärer. Dessa människor menar att du aldrig kommer lära dig mer än när du reser, konfronterar dig själv med nya språk, nya kulturer och nya människor. Och visst är det svårt att argumentera emot det? 

 

 

Utnyttja erbjudanden på klimatsmarta resor 

En annan diskussion om resandet är hur vi reser. Det är ingen nyhet att planeten lider av människans utsläpp och en stor del av dessa kommer naturligtvis från kommersiella flygplan. Att resa hållbart är därför ett mål både för många människor och reseföretag. Det är också anledningen till att det bland annat satsas mycket på attraktiva bussresor för att locka människor till att välja mer klimatsmarta resealternativ än just flygplanet. Det är något vi alla kan tänka mer på inför nästa resa, eller hur?

Fler nyheter