Silver är en bra affär

01 juli 2019 jonas olsson
Silver är en bra affär

Silver kan vara en fin investering och du kan även göra bra affärer genom att sälja silver som ligger oanvänt i byrålådan. Silver har haft en viktig roll genom historien, likaså även i Sverige. Silver används till allt möjligt, från att göra smycken av till att göra desinfektionsmedel av. Många tänker också på mormors silverfat och silverbestick. De flesta har någon form av relation till silver. Sälja silver har blivit allt vanligare och nu finns det fler ställen att sälja silver än via traditionella pantbanken. Vill du sälja silver så finns det många möjligheter att göra en bra affär.

 

Silver som material och genom historien

Silver är en mjuk metall i sin rena olegerade form. Själva silvret i sin rena form är för mjuk för att kunna användas för att tillverka smycken eller några andra former av föremål. För att kunna användas till smycken behöver silvret legeras. I Sverige gjorde redan vikingarna silver till olika ändamål. I modern historia har silver haft hög status. Många vackra smycken är gjorda i silver. Att sälja silver har varit en bra affär så länge silver funnits. I många hem finns det fortfarande silverbestick och uppläggningsfat som ofta har ett högre värde än du tror.

Vad är viktigt att tänka på vid affärer med silver?

Det är viktigt att värdera silvret. Du vill inte sälja silvret för billigt utan du vill hellre göra en bra och trygg affär och undvika dolda avgifter. Innan du går till en förmedlare så kan du själv kolla om det finns någon stämpel på silvret. En stämpel säger mycket, från vem smeden är till vilken silverhalt som föremålet innehåller. När du ska sälja silver så kan du först titta efter kattfoten som är en svensk kontrollstämpel. För att säkra en bra affär är dock det viktigaste att hitta den bästa möjliga återförsäljaren.

Fler nyheter