Solcellslampor som lyser upp som solen på sommaren

18 juli 2022 Mikael Barani

editorial

Sommarkvällarna i juli är fantastiska. Oftast ljumna tillfällen då man kan sitta riktigt länge och bara njuta av solens långsamma färd över himlavalvet.
Dessa långa aftnar i Norden är lite av belöningen som vi som bor häruppe i norr får av naturen. För under andra halvan av året är det som bekant inte särskilt ljust större delen av dagen. Inte undra på att så många väljer att smälla ned ett par solcellslampor på tomten för att lysa upp tillvaron lite i mörkret.

Sommar med sol och bad

Dock är det en bit kvar tills dessa blir aktuella i år. Det är som sagt juli just nu och sedan väntar augusti. Har vi tur får vi även ett lite varmare september.
Ibland har det ju hänt att värmen håller sig kvar ett tag och man får njuta av sommaren en liten stund till innan den lämnar över stafettpinnen till hösten.

solcellslampor

Samtliga årstider har dock sin charm, förutsatt att man har rätt attityd och de rätta kläderna. Att gå omkring och huttra och bli blöt om fötterna är nämligen inte någon höjdare.
Har man däremot förberett sig inför det som oundvikligen komma skall kan hösten – och vintern med för den delen – vara minst lika njutbar som sommaren.

Har man bara rätt attityd (och rätt kläder) kommer man med tiden att se fram emot att traska omkring i vårt avlånga land oavsett årstid.
Nu är det dock forfarande sommar och allt som heter snö och slask ligger ännu långt borta.

Passa därför på att grilla, bada och bara umgås med nära och kära under denna nästintill magiska tid. För visst är det häftigt hur naturen tar i med all sin kraft för att blända oss med sin skönhet.
När den riktiga högsommaren bara varar i ungefär en månad gäller det helt enkelt att gå all-in. Det bockar och tackar vi för.

Fler nyheter