Vad gör ditt hem till ditt?

06 maj 2019 Mikael Barani
Vad gör ditt hem till ditt?

Vad är ett hem?
Eller rättare sagt: Vad gör att ditt hem är ditt?

Självklart så är ditt hem ditt för att det är just du som bor där. Men utan något innehåll så är det bara väggar, golv och tak. I och för sig kanske detta är något som vissa eftersträvar med tanke på den senare tidens trend inom minimalism. Kanske vill du bara ha ett rum att bara vara i, utan några distraktioner?
De flesta vill dock fylla tomrummet med något. Saker och föremål som gör att hemmet känns personligt, snyggt och inbjudande.

Somliga av oss går all in och gillar när det är lite mer välfyllt. Saker kan gärna få ligga lite på hög, det är bara charmigt.
Och vad gör det om det dyker upp en dammråtta på golvet? Lite husdjur får det bara att känna ombonat.

Andra av oss kör på det mer avskalade. Kanske är ”skandinaviskt sval” rätt uttryck? Eller ”ljust och fräscht”, ett begrepp som verkar vara outtröttligt aktuellt.

En tredje grupp lägger sig kanske någonstans där i mitten: Det får gärna finnas lite färger och föremål, men de får inte överbelasta rummet.

Det man kan räkna med är att samtliga tre av dessa kategorier gärna hänger upp saker på väggen. Det blir väldigt kalt annars. Människan har sett till att pryda sina väggar i omkring 40 000 års tid nu, det har vi grottmålningar som intygar, och det av en anledning: Vi vill att våra väggar ska berätta något om oss, precis som vårt övriga hem.

På sohu-shop.se finns ett omfattande utbud av affischer med motiv och budskap som passar de flesta. Här hittar du allt från inspirerade texter som har ramats in, till bilder på djur och växter.
Du hittar även affischer för till exempel dop- och födelsetavlor. 
Skulle du vilja designa din egen affisch erbjuder Sohu även denna möjlighet: https://sohu-shop.se/shop/affischer-7s1.html

Fler nyheter