Välj och vraka bland billiga parfymer från kända varumärken

30 juni 2021 Cecilia Olsson

Parfym är något som verkligen kan få en att känna sig extra fräsch och det kan till och med påverka ens självkänsla. Precis som med snygga kläder som sitter bra på kroppen kan även dofter som passar perfekt på huden göra att man känner sig extra fin. Förutom det så kan en parfym också kännas väldigt personlig, något som ytterligare stärker ens självkänsla och sist men inte minst så kan doften göra att andra personer dras lite extra till en.

Följ doftnoterna 

Det finns massor av olika parfymer på marknaden vilket gör att det kan kännas som en ganska stor utmaning om man vill hitta en favorit, men det finns ett par knep man kan ta till för att underlätta jakten något. Man har ofta vissa dofter som man föredrar och förmodligen även passar lite bättre i än andra.

Tycker man till exempel om väldigt lätta och fräscha parfymer så står det ofta beskrivet de parfymer som upplevs just så. Det kan även hjälpa att ta reda på de olika doftnoterna i parfymen, då kan man jämföra dem mot en parfym som man vet att man gillar. 

Välj intensitet 

Det kan även vara stor skillnad mellan exempelvis Eau de Toilette (EdT) och Eau de Parfum (EdP). EdT består av 5-15% aromatiska föreningar, medans EdP har en koncentration på 10-20%. Det gör att EdP i regel är dyrare och doftar mer än EdT, men det behöver dock inte betyda att den är bäst för det. Det handlar helt enkelt om vad som passar på en själv. Till exempel så blir doften intensivare ju varmare man är, därför kan det vara så att man föredrar en EdT på sommaren och en EdP på vintern. 

Det blir oftast billigare online

Det viktigaste är att man väljer parfym efter vad man själv föredrar. Är man på jakt efter en ny parfym till bra pris kan man kika in på https://www.coolpriser.se/shop/frontpage.html. Där hittar man ett brett utbud av välkända parfymer för olika smaker. 

Fler nyheter