Alla begår misstag

12 juni 2020 william eriksson
Alla begår misstag

Ingen är perfekt eller felfri. Varken du eller dina vänner, din familj eller någon annan här i världen. Man glömmer bort födelsedagar, betala räkningen eller blir försenad till viktiga möten. Man sårar någon nära, äter inte alltid hälsosamt och motionerar inte alltid så väl. Man tappar bort sina nycklar. Den sistnämnda är en otroligt förarglig situation när det händer och timingen för det är sällan särskilt godartad. Du kanske kommer hem sent från en blöt kväll och bara vill hem och lägga dig och så möts du av en stängd och låst dörr men nycklarna har försvunnit någonstans längs vägen. 

 

En nål i en höstack 

Det är lätt att känna sig maktlös i en situation där nycklarna har försvunnit. Visst, i viss mån kan man spåra sina steg tillbaka och kanske lista ut var nycklarna befinner sig och då hoppas på att de finns kvar och är möjliga att hämta. Men ofta är det som att leta efter en nål i en höstack och fullkomligt meningslöst att ens försöka bry sig om att leta. Du står utanför lås och bom vid din port och kommer inte in. Det är nu du kan upptäcka hur inbrottssäker din dörr egentligen är.

 

 

Låssmeden räddaren i nöden 

Nej, det finns förstås betydligt bättre idéer för att ta dig förbi ditt lås utan att bryta dig in i din egen bostad. Som tur är finns det låssmeder som arbetar på jour dygnet runt. Med andra ord finns det en räddning även om du trillar hem klockan tre på natten och bara vill hem och sätta en pan-pizza i mikron, gå och lägga dig och somna framför TV:n. Du vill inte stå utanför din dörr maktlös i nattens kyliga temperaturer. Tappa gärna nycklarna – men tappa inte din telefon så att du åtminstone kan ringa en låssmed som kan släppa in dig.

Fler nyheter