Behöver du köpa en kompressor?

05 juni 2019 jonas olsson
Behöver du köpa en kompressor?

Det finns många olika kompressorer att välja mellan, och de säljs på många ställen i landet. Vilken modell man väljer beror främst på det aktuella användningsområdet. De finns också i olika utföranden, så man till exempel avgöra om man vill ha en golvmonterad variant med tank eller tork, båda dessa eller utan både tank och tork. Tecknar man ett serviceavtal brukar man få 5 års garanti. Det kan vara bra att försäkra sig om att få snabb service om man har en professionell verksamhet, där man dagligen servar sina egna kunder och allting måste fungera.

Det är lika viktigt oavsett om det gäller en bilverkstad, ett laboratorium eller på en tandläkarpraktik.

 

Chicago Pneumatic är ett tillförlitligt val

Ett populärt märke är Chicago Pneumatic, som säljs i 150 länder och finns i många olika varianter.

Oavsett om man söker en oljefri kolvkompressor för snabba fixarjobb utan spill eller om man vill ha en oljesmord kompressor, är det lätt att göra ett tillförlitligt val. När det gäller skruvkompressorer, finns de ofta i både On/Off-variant eller som frekvensstyrda. Det kan vara intressant att veta att i jämförelse mellan dessa så sparar de frekvensstyrda kompressorerna upp till 35 % energi. De passar bra när det förekommer en varierad förbrukning av tryckluft.

Olika grader av styrka

Oljefria dentalkompressore, typ cleanAIR som används bland annat av tandläkare, brukar finnas med eller utan adsorptionstork samt med eller utan ljudisolerad huv. Dessa kompressorer har en styrka mellan 1,5 – 2,5 hk. De är idealiska när det krävs 100% oljefri luft.

Oljesmorda, remdrivna kolvkompressorer är den verkligt starka varianten, som kan fås med motor på 25 hk och tank på 900 liter. Med kraftfulla komponenter får man en tillförlitlighet som passar inom till exempel verkstadsbranschen och på bensinstationer, eftersom det finns kylare och ljuddämpat chassi till. Det kan vara bra med ljuddämpade varianter i miljöer där allmänheten vistas.

Fler nyheter