Dags för trädbesiktning i Skåne

27 juni 2022 william eriksson

editorial

Om du bor på en tomt med träd som du inte vet hur de mår räcker det inte alltid med att krama om stammen och fråga. Ett träd svarar inte alltid, om någonsin, på den typen av frågor. Vad du däremot kan göra är att vända dig till en specialist som kan besvara dina frågor och bemöta din oro. Trädbesiktning i Skåne är ett sätt att ta reda på hur det är ställt med dina träd, så att du slipper oroa dig.

Träd och katter

Träd är lite som katter, åtminstone på ett sätt. En katt som är sjuk eller har ont vill mycket sällan visa det utan låtsas som att allt är som vanligt. För ett djur kan detta handla om att inte riskera att bli utstött av flocken. Ett träd visar heller inte alltid när röta har uppstått eller då trädet på annat sätt blivit sjukt. Gemene man kan ha otroligt svårt att bedöma ett träds hälsostatus av den anledningen.

Om du vänder dig till ett proffs för trädbesiktning i Skåne kan du få veta hur det står till med dina löv- och barrträd. Det är bättre att vara på den säkra sidan för att slippa vakna en stormig natt av ett träd som brakar in i din skånelänga.

 

trädbesiktning Skåne

Friska träd

Friska träd är mycket hälsosamma för omgivningen. De gör underverk för luften vi andas och det i sin tur har många hälsoeffekter för oss människor. Att fälla träd bara för att fälla träd är kanske inte en jättebra plan, men om trädet exempelvis har ruttnat inuti medför det en stor risk för dig och din omgivning.

Friska träd kan du gärna låta stå men ett sjukt träd kan behöva beskäras eller helt plockas ned. Ta hjälp med trädbesiktning i Skåne om du vill veta mer om hur dina träd mår och vilken åtgärd som är det bästa alternativet för dig.

Fler nyheter