Dansk design i sitt esse

05 september 2019 Lily Hansen
Dansk design i sitt esse

Likt många andra betydelsefulla tungviktare på inredningsmarknaden, grundades det danska designföretaget Gubi på 1960-talet. Och även om Gubi idag i allra högsta grad är synonymt med modern och nytänkande design, tillåts rötterna från retrotiden skina igenom och ge företagets produkter en mycket intressant och tilltalande dimension. Gubis uttalade vision och filosofi är just att använda både det förgångna och det nutida i en mix som tillsammans skapar något nytt. Blir du nyfiken på att spana in det tjusiga sortimentet, hittar du Gubi i de flesta välsorterade inredningsbutiker som t.ex. AndLight.se.

 

 

Gubi är en investering som håller värdet

Att design kostar råder det ingen tvekan om. För den som är på jakt efter superbilliga fynd, är kanske inte Gubis produktutbud det absolut första att kika på. Men även om många av de lite mer exklusiva inredningsprylarna kan tyckas ha hiskeligt saftiga prislappar, kan det vara bra att komma ihåg att de faktiskt ofta ökar i värde över tid. Gubis lampor, möbler och inredningsdetaljer är hett eftertraktade på både auktioner och köp- och säljsajter, och för de produkter som inte längre tillverkas kan värdet många gångar flerdubblas. En lampa eller en möbel från Gubi är med andra ord inte bara en vacker investering, utan även en smart sådan.

 

 

 

Gubis lampor i en klass för sig

Möbler, mattor och textilier i all ära – men få detaljer kan lyfta ett hem lika mycket som belysningen. Med olika ljuskällor kan man skapa olika dimensioner av ett rum, välja vilka detaljer som ska framhävas och vilken känsla man vill att rummet ska förmedla. Gubi tillverkar stilfulla, smarta och trendiga lampor för alla slags rum och för alla slags syften. Med design som inte tar över men ändå tillför något spännande och iögonfallande, är Gubis vackra lampor ett absolut måste för den stilmedvetna och inredningsintresserade.

Fler nyheter