Fynda en värld av prylar

18 maj 2020 patrick pettersson

Du som går i inredningsdrömmar men vet att du inte har råd med att köpa nytt, du vill ha så mycket men pengarna räcker till så litet, behöver inte ge upp på dina drömmar. Det finns ett sätt att få “nytt” allting med mindre kronor, och det är att besöka auktioner och loppmarknader. Men för att det ska fungera måste du ha planerat lite i förväg, och även ha en bra budget och ett öppet sinne. Detta är en liten guide om hur du ska bära dig åt.

 

Planering är A o O

Vad i hemmet vill du byta ut eller skaffa nytt? Hur mycket ska det få kosta? Var kan du tumma lite på priser och idéer? Hur mycket DIY vill du hålla på med? Skriv en önskelista med allt detta. Färg, material, stil – allt ska plitas ner. Ta sedan reda på var du kan hitta en bra loppis eller auktion i Luleå, och ta dig dit. Det finns en på http://www.norrauktion.se/. Du kommer att hitta en ofantlig mängd “skräp”, sådant som andra inte hade tid eller plats eller önskan för. Det finns guldklimpar i allt detta stoft! Ta dig tid att lugnt gå runt och titta – allt är möjligt. 

 

 

Adaptera det nya till din stil

Du kanske hade tur och hittade precis det du ville ha på auktionen. Mer troligt är dock att du hittade något som du tyckte var “bra nog”, men som kräver lite arbete från din sida. En ful gammal byrå i trä kan få nytt liv och bli finare än någonsin förr om du skrapar och målar den i fint vitt, eller kanske genomskinligt lack för att framhäva träfärgen. En gammal soffa blir blickfånget i rummet med ett nytt sofföverdrag. Ditt hem och din stil kommer att bli unika, skräddarsydda efter din smak.

Fler nyheter