Håll hög kvalité på dina verktyg

20 maj 2020 Lily Hansen

Det är viktigt att hålla sina verktyg i trim; det fick man lära sig redan på träslöjden då sågar skulle förvaras så att taggarna inte slets i onödan, knivarna skulle slipas vassa (men inte för vassa, man var ju trots allt barn) och penslar och färgburkar skulle noggrant rengöras för att hålla sig fina till nästa person som skulle ta över verktygen. De som arbetar med verktyg på en mer storskalig nivå – med ordentliga verktygsmaskiner som exempelvis svarvar, slipmaskiner eller bandsågar – vet att det var en nödvändig läxa man lärde sig på träslöjden. Att hålla verktygsmaskiner i ordentligt skick gör att de håller längre och blir mer effektiva.

Spännsystem för verktygsmaskiner

Ett sätt att hålla verktygsmaskinerna i form, få ut så mycket som möjligt av dem och för att de överhuvudtaget ska bli hanterbara är att spänna dem där det behövs spännas. För detta ändamål är det högst rekommenderat att använda ett särskilt spännsystem för verktygsmaskiner. Det gäller inte minst om man använder maskiner som utövar moment som borrning och fräsning inom produktion. För att produkten ska bli av högsta kvalité måste också exempelvis borrningen ske genom en verktygsmaskin som är ordentligt spänd.


Yellow Utility Knives

 

Du skulle inte borra med slapp hand

Man skulle kunna jämföra det lite med att borra ett hål i väggen eller i en planka med en vanlig borrmaskin som du håller löst i en slapp hand. Det kommer inte bli något vidare bra resultat av det. Detsamma gäller när man tillverkar produkter med hjälp av maskiner. Maskinerna måste hålla hög kvalité för att leverera produkter av hög kvalité. Kontrollera dina verktygsmaskiner noga och använd spännsystem när och där det behövs. Det kommer du vinna på i längden. Maskinerna kan göra mycket som vi människor inte kan, men det är vårt ansvar att ge dem förutsättningar att kunna göra så. 

Fler nyheter