Kanalplastskivor är ett bra val till vinterträdgården

07 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

En vinterträdgård är ett inglasat rum som i regel byggs i anslutning till bostadshuset. De som bygger en vinterträdgård gör det ofta för att kunna njuta året om av härlig utsikt med en känsla av att man befinner sig i trädgården. För att detta ska vara möjligt så är det viktigt att rummet är välisolerat, från golvet till väggarna och taket. Har man bestämt sig för att bygga en vinterträdgård så kan kanalplasttak vara ett prisvärt alternativ när det kommer till att välja tak. 

Kanalplasttak isolerar och släpper igenom ljus

Kanalplastskivor är ett bra val om man vill ha ett tak som isolerar vinterträdgården och samtidigt släpper igenom härligt ljus. Dessa takskivor kan vara klara som glas, opalfärgade eller bronsfärgade. Vilken som passar bäst beror på hur mycket ljus man vill ska komma in genom taket. Ett kanalplasttak som är helt klart som glas släpper in massor av ljus men det kan också bli bländande. Har man till exempel väldigt mycket vitt i rummet så kan det därför vara en god idé att istället välja en opal eller bronsfärgad kanalplastskiva.

Kanalplastskivor

Går rummet däremot i mörka toner så kan det vara skönt att få in så mycket naturligt ljus som möjligt genom att välja klara kanalplastskivor. Val av ”takfärg” beror även på i vilket läge vinterträdgården ligger. Om solen ligger rakt på hela dagen så kan det ofta vara bättre att välja ett kanalplasttak i brons eller opalfärg för att dämpa ljuset något. Man ska dock vara medveten om att dessa tak inte släpper igenom lika mycket värme som de klara kanalplasttaken. 

Kanalplasttak för flera olika behov

Hos e-plast.se hittar man flera olika kanalplasttak. Oavsett vilket man väljer så är deras kanalplasttak ett bra val för den som vill ha en takläggning med isolerande ämnen och samtidigt vill utnyttja naturens eget ljus på bästa möjliga sätt. E-plast kan leverera kanalplastskivor som har en tjocklek på ända upp till 55 millimeter och de olika skivorna har ett U-värde på mellan 0,8 och 4,1.

Fler nyheter