Kikare för jakt

24 mars 2019 Sofia Nyrell
Kikare för jakt

En jaktkikare ska vara lätt att ta med och enkel att använda utan ansträngning. Jakt är en naturupplevelse som kräver både lugn och snabba reaktioner, då vill du inte behöva krångla med kikaren och missa viktiga ögonblick. 

När du väljer din kikare bör du titta på modeller som har 8x eller 10x förstoring. Då ser du enkelt det du letar efter utan att förminska synfältet för mycket. Vill  du använda kikaren vid gryning och skymning passar en kikare med stor främre lins (42-50mm) bäst. Vill du hellre ha en kikare som är mindre och lättare så bör du välja en mini-/kompaktkikare. Om du vill vara säker på att kunna hålla din kikare helt stilla så är en 8x förstoring att föredra, då det ger en stabil bild som gör det enkelt för dig att se detaljer. 

En kikare är en investering som ska hålla under en lång tid och bidra till många upplevelser, det är viktigt att det blir rätt! På specialistbutiken för kikare och teleskop, Kikkertland, hittar du ett stort sortiment av kikare i alla möjliga olika utföranden och modeller. De har också alla tillbehör du kan behöva som stativ, reservdelar med mera. Även annan jaktutrustning, knivar och knivslipar samt monteringsfästen för kikare hittar du hos Kikkertland. Är du det minsta osäker på vad du bör välja är de experter på området som gärna hjälper till med tips och råd. Skulle det ändå bli fel går du enkelt in på hemsidan för information om hur du kan ångra ditt köp. 

Det är enkelt att kontakta Kikkertland, surfa in på hemsidan för att läsa mer information om olika kikare, titta på vilka modeller som finns eller kontakta dem via mail eller telefon. Du hittar även kikare för andra ändamål på hemsidan, allt från naturkikare till teleskop och små eleganta teaterkikare. 

 

Fler nyheter