Lämna katten i trygga händer

16 maj 2020 patrick pettersson

Det finns många fördelar med husdjur. Det är sällskapligt och mysigt, och för många av oss finns det inget mer naturligt än att dela hushållet med en lurvig vän. Men ibland kan det vara opraktiskt med djur, som när man ska åka bort på semester. En hund kan man ofta ta med sig, men med katt är det svårare. Så hur gör man, om man inte har någon som kan hoppa in och vara kattvakt? Svaret stavas kattpensionat. Man kan se det som en hotellvistelse för husdjur, och likt våra egna hotellvistelser kan ett riktigt bra kattpensionat vara en njutbar upplevelse för katten.

 

Vad gör katten på pensionatet?

När man lämnar bort katten på ett pensionat innebär det inte att man låter djuret vara inlåst i en bur under den tid som den vistas där. Det vore inte särskilt stimulerande för den. Men det är inte alla katter som vill ha konstant aktivering heller. Det vanliga är att kattpensionatet och de personer som driver det utgår från kattens alldeles egna behov. Om katten vill ha många klappar om dagarna får den det, och om den hellre vill vara ifred får den istället vara det. Vill den leka så gör personalen sitt bästa för att aktivera den, och vill den gå på egna upptäcktsfärder får den göra det – inom rimliga gränser, förstås.

 

 

Ett bra kattpensionat

Det viktigaste hos ett kattpensionat är att katten blir väl omhändertagen. Det är en god idé att göra lite research innan man väljer ett kattpensionat, till exempel genom att läsa omdömen från tidigare gäster – eller deras ägare, rättare sagt. Kattpensionat i Stockholm finns för den som behöver det, och ett tips är ett gemytligt familjeföretag i norra delen av stan med hemma-känsla där alla katter bemötas som de individer de är, med sina olika viljor och behov.

Fler nyheter