Nya hjul på bilen

08 juni 2020 patrick pettersson

Kärt barn har många namn och så är det även med bilens däck – eller hjul. Ska man byta däck och man säger till däckfirman att man behöver byta hjul på bilden, ja då kan de undra man menar. Man kan säga att hjul är namnet på hela paketet, som består av såväl däck som fälgar. Ytterligare en del som kan förekomma är navkapslar, vilket används för en täckning och försköning av vissa fälgar.

 

Byta själv eller anlita någon?

Om däcken är slitna eller om man har olika däck på sommaren och vintern så behöver de bytas. Är däcken som sitter på bilen ditsatta av en firma så kan det vara svårt att med ett fälgkors själv byta dem eftersom bultarna sitter åt väldigt hårt. Det kan dock avhjälpas om man själv har tryckluft eller om man har starka armmuskler och en lika stark vilja. Väljer man istället att få hjälp med att byta däck i göteborg, som exempelvis hos https://www.xn--dckgteborg-q5a3t.se/dack-goteborg, så brukar det inte röra sig om någon större kostnad. Man vet då också att däcken sitter ordentligt fast. Kanske passar man även på att få båda uppsättningarna kontrollerade så att däckdjupet är korrekt.

 

 

Att välja rätt

När det gäller däck så finns det en mängd olika märken och storlekar, utöver varianter som året runt, sommar, vinter och dubbar. När det kommer till storleken så kan man fråga däckfirman eller kontrollera via listor på internet vilka man kan använda till sin bil. Man kan även se vilka storlekar som redan sitter på bilen, men det brukar finnas två olika som går att använda till varje bil. Gällande däcken så kan man köpa begagnade, nya eller regummerade däck. De som säljer kan vara privatpersoner via annonser eller däckhandlare via internet eller den som man ska byta däcken hos. Däck är dyra så det är väl värt sökandet.

Fler nyheter