Pumpar för alla sorters vätskor i Kristianstad

31 januari 2021 jonas olsson

En pump transporterar vätska från en nivå till en annan, eller från en behållare till en annan behållare. De flesta vet hur en vattenpump fungerar, den pumpar upp vatten, från en brunn till exempel, antingen till ett rörsystem eller till ett enkelt utlopp. Så länge det är rent vatten och inga partiklar i det går det bra, men kommer det in partiklar eller vätskan blir trögflytande blir det svårigheter. Vattenpumpar är inte anpassade till det. 

Men det finns många andra sorters vätskor man kan behöva en pump till. Exempelvis inom livsmedelsindustrin behövs pumpar för olika livsmedel, både trögflytande och tunnare, med eller utan partiklar i. Inom färgindustrin likaså.

 

Har du en verksamhet och behöveren specialpump?

Det finns många företag som kan vara i behov av olika sorters pumpar. Det kan både handla om livsmedelsproduktion, men också företag som handskas med farliga vätskor av olika slag. Söker du pumpar i Kristianstad till din verksamhet, finns det leverantörer av specialpumpar. 

Har du kanske en smyckeverkstad och hanterar metaller så finns det pumpar som hanterar, filtrerar och renar allt från från frätande vätskor till guld. Det gäller även för tillverkning av till exempel kretskort. Behöver du omrörare till din pump, eller enbart en omrörare finns det sådana som är anpassade till olika slags vätskor.

 

Verksamheter inom vintillverkning, läkemedel eller livsmedel?

För ovan nämnda sektorer finns specialiserade pumpar som fungerar för vätskor med låg viskositet, det kan vara vin eller andra tunnflytande vätskor. Den aktuella typen av pumpar kallas centrifugalpump och är axeltätad. Oavsett ditt användningsområde, lär du hitta rätt pump för just dina behov. De som levererar specialpumpar har också har också en verksamhet med service av pumparna och reservdelar till dessa. Det ska kännas tryggt att beställa en pump från en branschkunnig och erfaren leverantör som också kan bistå med råd och service.

Fler nyheter