Upplev Sverige med ett hem på fyra hjul

07 juni 2020 patrick pettersson

Sverige är ett vackert land med 4 årstider, fjäll, kust, åkerlandskap och sjöar. Här finns något för alla. Att få resa runt och upptäcka dess smultronställen på egen hand och i egen takt är helt fantastiskt; att göra den där avstickaren man tänkt på i flera år och inse att den lilla slingriga vägen är början till ett nytt äventyr. Husbilar är ett enkelt och praktiskt sätt att resa på då man alltid har hemmet med sig. Vilket resmål man än har, så är det skönt att kunna sköta sig själv och kanske till och med fricampa lite då och då.

 

Husbil – smidigare än husvagn

Liksom husvagn så har man hemmet med sig med en husbil. Det är lätt att stanna till på en parkeringsplats och fixa till något att äta, eller om någon bara behöver gå på toaletten. Jämfört med husvagn så består ju husbilen bara av ett ekipage, så den är smidig att parkera också. I Sverige har vi visserligen allemansrätten, men den innebär inte att man får övernatta hur som helst eftersom terrängkörningslagen står över och sätter stopp för motordrivna fordon. Då är det bättre att hitta rekommenderade och mysiga ställplatser man kan nyttja för övernattning.

 

Att tänka på när man har ett rullande hem

Det är viktigt att komma ihåg att man inte får släppa ut gråvatten eller tömma latrin i vägdiken eller ute i naturen, utan enbart på platser som tar emot detta. En natt på en campingplats kan lösa det ganska enkelt. Vilken typ av husbil man väljer beror helt på vilka behov man har. En del vill ha små husbilar som går som bilar på färjor med mera, medan andra vill få plats med hela familjen och behöver en större husbil med fler sovplatser. Glöm inte att ta med cyklarna också för den bästa friluftssemestern!

Fler nyheter